Fysio Fitness Belfeld

Pilates

Sport

Perfect Pilates

Inleiding

Perfect Pilates is een training voor het hele lichaam of zoals dat mooi heet: voor Body & mind. Geen futuristische computer gestuurde fitnessapparatuur maar gewoon oefeningen op een matje. Perfect Pilates is een nieuwe trainingsvorm. Het is als het ware 'back to basic': terug naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit 'm vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod. Perfect Pilates is zoals de grondlegger het noemde: "de kunst van de spierbeheersing".

Wat is Perfect Pilates?

Perfect Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam. Met de nadruk op een correcte houding, ademhaling en juiste balans tussen kracht en souplesse. Perfect Pilates gebruikt de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij blijft bewegen.

Perfect Pilates maakt gebruik van zes elementen: concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende bewegingen. Dankzij deze mentale betrokkenheid ervaar je een nieuw soort bewustzijn. Deze lichaam-geest techniek is een efficiënte manier van trainen.

Voor wie is de Perfect Pilates methode?

Perfect Pilates is toegankelijk voor iedereen, of je nu jong of oud bent, een sportief of zittend leven leidt, of fysiotherapie krijgt. Perfect Pilates® is voor iedereen die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen. Verder is de Perfect Pilates methode een zeer doeltreffend training voor mensen met rug, nek en houdingsproblemen. Perfect Pilates kan dus een prima vervolgtraject zijn op uw revalidatieprogramma.

Begeleiding

De sessies vinden plaats onder leiding van een speciaal opgeleide docent. De lessen worden gegeven in kleine groepen zodat er sprake is van voortdurend toezicht. Door de kleinschalige groepsopzet kunnen er ook individuele instructies gegeven worden. Een les duurt gemiddeld 1 uur.

Voordelen van de Perfect Pilates Methode

Dagelijkse activiteiten als zitten, staan, rennen, of sporten, versterken sommige spiergroepen maar laten anderen onderontwikkeld. De musculaire onevenwichtigheid die daaruit voortvloeit, is niet als zodanig op te merken, maar het kan een bron van vermoeidheid, ongemak, pijn en zelfs immobiliteit worden. De Perfect Pilates Methode voor Mentale en Fysieke Training bevordert harmonische en evenwichtige spierontwikkeling.

Personen die de Pilates® Methode consequent toepassen, ontdekken dat ze zonder daar bewust moeite voor te doen rechter zitten en lopen, beter slapen en krachtigere spieren ontwikkelen.

Instructeurs Pilates: Ingrid, Fieke, Ellen en Janneke

Voor tarieven Pilates, zie: Tarieven Sport

© 2020 Fysio Fitness Jansen & Stammen