Fysio Fitness Belfeld

Fysio Fitness

Sport

Algemene informatie Fysio Fitness

Wat is Fysio Fitness?

Fysio Fitness is een specifieke ontwikkeling op het gebied van fitness. Het is een vorm van actief bezig zijn, voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren, maar dan wel onder begeleiding van een fysiotherapeut. Omdat de fysiotherapeut als geen ander bekend is met het bewegingsapparaat bent u verzekerd van een professionele begeleiding. Onder zijn of haar begeleiding werkt u aan een trainingsprogramma dat op uw conditie is afgestemd. Dit programma zal steeds aangepast worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Hierdoor is Fysio Fitness een ideale vorm om op een sportieve, verantwoorde manier "fitter" te worden.

Hoe begint u?

Voordat u gaat beginnen met het verbeteren van uw conditie, vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin u samen met de fysiotherapeut uw persoonlijke doelstellingen nagaat. Om zich een beeld te vormen van uw huidige conditie zal de fysiotherapeut een aantal tests afnemen:
- Lichamelijk onderzoek; lengte, gewicht, beweeglijkheid rug en spierlengtes
- Lichaamssamenstelling; bepaling vetpercentage
- Conditie test; bepaling o.a. VO2/max
- Bepaling maximale spierkracht rug-, buik-, been- en schoudermusculatuur
- Ademhalingsvolume

Aan de hand van de resultaten en uw persoonlijke doelstelling krijgt u een oefenprogramma en kunt u aan de slag. Iedere training begint met een uitgebreide warming-up in de aangelegen oefenzaal. Dit om de spieren en gewrichten goed los te maken. Hierna begint u aan de training op de verschillende apparaten. Dit gebeurt aan de hand van een individueel oefenschema.
Na afloop van het programma gaat u terug naar de oefenzaal, waar gezamenlijk een korte cooling-down uitgevoerd wordt.

Accommodatie

Onze trainingsruimte is ruim opgezet en bevat moderne, betrouwbare apparaten van het merk Technogym. Dit merk onderscheidt zich vanwege zijn complete lijn fitnesstoestellen. Bij zowel de fiets, step, rotex, roeimachine en loopbanden traint u met een borstband met draadloze zender die voor een nauwkeurige registratie van uw polsslag zorgt.

U kunt altijd optimaal trainen op elk niveau. Deze professionele apparatuur heeft ongekende trainingsmogelijkheden en is zeer geschikt voor inspanningstesten zoals Astrand en Conconi. Ook de krachtapparatuur is voor iedereen goed toegankelijk en instelbaar. Het bewegingstraject kan voor ieder gewricht eenvoudig worden ingesteld zodat u veilig kunt trainen. Verder beschikken wij ook over een AED (Defibrillator) zodat u ten alle tijden veilig kunt trainen.

Team Fysio Fitness Belfeld

Tarieven Sport

© 2020 Fysio Fitness Jansen & Stammen