Fysio Fitness Belfeld

Aqua Fitness

Sport

Aqua Fitness, verantwoord sporten in warm water

Wat is het?

Aqua Fitness is oefenen in warm water (32gr). Deze vorm van bewegen is bij uitstek geschikt voor diegenen die niet meer zo soepel kunnen bewegen. AquaGym wordt uitgevoerd in borstdiep water (diepte 1,40 mtr).

Voordelen van Aqua Fitness zijn o.a.:

 • geen schokbelastingen
 • geen overbelasting zoals bij hardlopen en springen
 • minimale belasting van houdings- en bewegingsapparaat
 • continue lichte belasting van spieren
 • hogere vetverbranding
 • krachttraining
 • training van het uithoudingsvermogen

  Waarom fitness in het water (aqua fitness)?

  Het belangrijkste kenmerk van fitness in het water is de gewichtloosheid. De zwaartekracht wordt bij verblijf in water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor. De kans op overbelastingsblessures zoals die kunnen ontstaan bij andere sporten is niet aanwezig.

  In water bestaat er nagenoeg geen belasting van het steun- en bewegingsapparaat. Door dit ontbreken van zwaartekracht ontstaat er een continu licht gebruik van de spieren zonder zware belasting op de gewrichten.

  Voor wie?

  Hydrotherapie is voor iedereen geschikt! Ook voor mensen die te kampen hebben met een chronische blessure of klacht waarbij ze moeite hebben buiten het water goed te bewegen of te trainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten van spieren en gewrichten, neurologische aandoeningen en spierziekten. Daarnaast kan hydrotherapie ook geschikt zijn voor mensen met chronische pijn of die een operatie hebben ondergaan aan de grote gewrichten of wervelkolom.

  Kosten

  10 ritten kaart 85 euro, geldigheid kaart 4 maanden

  Wanneer?

  Er zal gestart worden in groepsverband (8-12 pers.) op de woensdag ochtend van 8:15- 9:00 uur en van 09:00 - 9:45 uur. Er is bewust gekozen om de groepen kleinschalig te houden. Hierdoor kunnen we de voldoende individuele aandacht/begeleiding waarborgen.

  Bij voldoende belangstelling volgt uitbreiding van de lesuren.

  Locatie

  Droompark Maasduinen, Maalbekerweg 25 5951 NS Belfeld

  Zwembad is verwarmd tot 32 graden, diepte 1,40 meter

  Er is geen lift aanwezig!

  Door wie?

  De lessen worden verzorgd door een fysiotherapeut.. Hiermee kunnen wij een veilige en verantwoorde lesopbouw garanderen.

  Info en contact

  U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk.

 • Fysiotherapie Jansen en Stammen

  Telefoon: 077-4751505

  Email: info@fysiofitnessbelfeld.nl

© 2020 Fysio Fitness Jansen & Stammen