Fysio Fitness Belfeld

Romp Balans Trainer

Fysiotherapie

Onze praktijk beschikt over een Romp Balans Trainer

Met deze rugtrainer kunnen we middels een computer gestuurd test- en trainingsprogramma precies laten zien waar het mis gaat, maar ook hoe het beter kan!

Naast de Fysiotherapie gaan we deze rugtrainer ook gebruiken om de core-stability bij sporters te verbeteren. Iedereen is gebaat bij een goed functionerende stabiele rug.

In het kort wat meer informatie:

  • Met deze RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen en behandelen wij de actieve stabiliteit van de lage rug (motor control). Met een zender op de RBT en een ontvanger op het beeldscherm wordt het beweegvermogen van de rug middels een computerprogramma vastgelegd en wordt gewerkt aan een substantiele verhoging van de rugstabiliteit.
  • De beoordelingstest, uitgevoerd met de FlexChair/RBT, wordt Persoonlijke Actieve Rug-test of kortweg PAR-test genoemd.
  • Deze PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.
  • Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de beoordelingsscore. Deze PAR-score zal variëren tussen 0 en 200+. Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt het oefenschema/behandelplan bepaald. De totale duur van de PAR-test bedraagt 13,5 minuten.
  • Met de training, uitgevoerd met de RBT, wordt, naar aanleiding van de PAR-test analyse, de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.
  • Deze sessies, uitgevoerd in ons trainingscentrum, zijn zeer effectief, zeker als deze gecombineerd worden met huiswerkoefeningen thuis.
© 2020 Fysio Fitness Jansen & Stammen