Fysio Fitness Belfeld

COPD

Fysiotherapie

Een van de belangrijke peilers binnen onze praktijk is de behandeling van mensen met longproblematiek. Als we het over longproblematiek hebben, kun je bijvoorbeeld denken aan: astma of COPD.

COPD staat voor 'Chronic Obstructive Pulmonary Disease' en is een chronische longziekte. COPD is niet te genezen, maar met de juiste behandeling en leefstijlaanpassingen is het verloop van de ziekte wél te beïnvloeden. Bewegen, specifieke training en voorlichting is hierbij een belangrijke peiler! Denk hierbij aan specifieke krachttraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Wij werken in onze praktijk volgens het protocol van Optema. Dit is een behandelprogramma dat specifiek voor COPD is ontwikkeld, in samenwerking met de universiteit van Maastricht, de bedrijven Fastguide (specifiek elektronisch COPD patiënten dossier) en McRoberts (DynaPort bewegingsmonitoren). Het betreft een totaal behandelingsplan, aangevuld met educatie en thuistraining. Nieuw hierbij is dat het beweeggedrag in de thuissituatie gemonitord zal worden.

Binnen onze praktijk is Janneke Melssen onze COPD therapeute

Voor meer informatie klik op een van onderstaande links

https://copd.fastguide.nl/576/Welkom-op-de-website.htm

https://www.mcroberts.nl/

http://www.longfonds.nl/

© 2020 Fysio Fitness Jansen & Stammen